POPUP, FELUGRÓ ABLAK. MIT IS JELENT?

FELUGRÓ ABLAK, POPUP!

A Google, a világ legnépszerűbb keresőrendszere, úgyis mondhatnánk, hogy a világ legnézettebb weboldala. Ennek oka, hogy találatok milliói várják az embereket. Keresési lehetőségek között sorakoznak fel a tartalmi találatok, emellett a képek, fórum témák, hírek, illetve az árucikk keresés is. A Google keresési mechanizmusa a PageRank eljáráson alapszik. Vagyis saját algoritmussal rendelkezik. 2017. január elején jelent meg a Google algoritmusának új büntető eleme, melyek a POPUPUKRA vannak kiélezve. Na de mi is az a „popup”? Az előreugró ablak angol elnevezése, melyet különböző számítógépes programokban figyelhetünk meg. Az egyik legelterjedtebb formája a web böngészőkben jelentkezik, melyekben nem kívánt reklámok láthatóak. Nagyon bosszantó tud lenni, amikor egy keresett tartalom, „vizuálisan takarva van” vagyis a lényeges tartalmat nem láthatjuk miatta. Ezen popupukra büntetés jár!

Mely esetben nem jár büntetés? Többek között, a kötelező cookie tájékoztatókra, a bannerekre, melyek megfelelő mennyiségű helyet foglalnak el, és könnyedén bezárhatóak, illetve a Push üzenetek miatt, természetesen figyelembe véve, hogy felhasználóbarát legyen.

A popupok helyes használata esetén könnyen irányíthatóak a weboldalra látogatók. Szinte az összes online marketinggel foglalkozó szakember honlapján megtalálható ez az eszköz, DE ami nagyon fontos, hogy rendeltetésszerűen van használva, figyelembevéve, és betartva minden szabályt!

Címkék:

Megosztom Facebookon
Elküldöm e-mailben
Kinyomtatotm

Kapcsolódó bejegyzések

Év eleji kampányötletek KKV-knak!

A karácsonyi dömping lezártával az újév első pár hónapja általában az előző év kiértékeléséről, az éves tervek véglegesítéséről és leltárról