FLAT DESIGN – WEBGORILLA KISOKOS

Mi az a FLAT DESIGN? (Flat dizájn)

Ha felhasználói szemmel nézzük a digitális világot, akkor azt vesszük észre, hogy egyre inkább leegyszerűsödnek a dolgok, egyszerűbbé, letisztultabbá válnak az oldalak. Kezelhetőségük könnyebb, átláthatóságuk szembetűnő változások eredményeképp pozitív irányba halad.

Na, de mi az a flat dizájn? Honnan ered? Miért jó ez nekünk? A flat dizájn, a webdizájn forradalma, ugyanis megjelenése hozzájárult ahhoz, hogy a mobilweb kibontakozhasson. A Flat dizájn segítségével, mobilon, tableten, egyaránt jól néznek ki a weboldalak, könnyen kezelhetőek. A Flat minimalizmusa, hozzájárult, az oldalméretek csökkentéséhez, hogy megfelelő méretű megjelenést biztosítsanak ahhoz, hogy a mobilon az ujjunkkal tudjunk navigálni, böngészni.A digitális világba, a Microsoft hozta be a flat designt, mégis a legtöbb embernek az IOS7 jut eszébe róla, pedig korántsem az Apple találmánya.

A Flat dizájn terjedéséhez, nagy mértékben hozzájárult, a reszponzív dizájn, melyet magyarul, alkalmazkodó dizájnnak nevezünk. A Flat dizájn segítségével, minden felesleges elem mellőzve lett, gyorsabban töltődnek be az oldalak, egyszerűbb lett az átméretezés, és a tartalmi rész könnyebb áttekinthetősége nagy előnyt jelentett. Hogy mit adott nekünk a Flat dizájn?

  • könnyed, egyszerű használatot
  • kisebb kijelzőkön való megjelenés tökéletesítése
  • gyorsaságot,
  • a találati listákban való jobb helyezés elérését
  • egyszerűbb elérést a tartalom, és a funkciók tekintetében.

Hogy mennyire lesz tartós ez a trend? Szakemberek szerint még jó darabig elérhető lesz számunkra, szerintem bátran mondhatjuk, hogy nagy-nagy örömünkre!

Share on facebook
Megosztom Facebookon
Share on email
Elküldöm e-mailben
Share on print
Kinyomtatotm

Kapcsolódó bejegyzések

B2B, vagy B2C WEBOLDAL?

B2B, vagy B2C WEBOLDAL? Ha már rendelkezel B2C honlappal, vagy tervezed egy új weboldal készítését, akkor érdemes lenne elgondolkodnod azon,