FLAT DESIGN – WEBGORILLA KISOKOS

Mi az a FLAT DESIGN? (Flat dizájn)

Ha felhasználói szemmel nézzük a digitális világot, akkor azt vesszük észre, hogy egyre inkább leegyszerűsödnek a dolgok, egyszerűbbé, letisztultabbá válnak az oldalak. Kezelhetőségük könnyebb, átláthatóságuk szembetűnő változások eredményeképp pozitív irányba halad.

Na, de mi az a flat dizájn? Honnan ered? Miért jó ez nekünk? A flat dizájn, a webdizájn forradalma, ugyanis megjelenése hozzájárult ahhoz, hogy a mobilweb kibontakozhasson. A Flat dizájn segítségével, mobilon, tableten, egyaránt jól néznek ki a weboldalak, könnyen kezelhetőek. A Flat minimalizmusa, hozzájárult, az oldalméretek csökkentéséhez, hogy megfelelő méretű megjelenést biztosítsanak ahhoz, hogy a mobilon az ujjunkkal tudjunk navigálni, böngészni.A digitális világba, a Microsoft hozta be a flat designt, mégis a legtöbb embernek az IOS7 jut eszébe róla, pedig korántsem az Apple találmánya.

A Flat dizájn terjedéséhez, nagy mértékben hozzájárult, a reszponzív dizájn, melyet magyarul, alkalmazkodó dizájnnak nevezünk. A Flat dizájn segítségével, minden felesleges elem mellőzve lett, gyorsabban töltődnek be az oldalak, egyszerűbb lett az átméretezés, és a tartalmi rész könnyebb áttekinthetősége nagy előnyt jelentett. Hogy mit adott nekünk a Flat dizájn?

  • könnyed, egyszerű használatot
  • kisebb kijelzőkön való megjelenés tökéletesítése
  • gyorsaságot,
  • a találati listákban való jobb helyezés elérését
  • egyszerűbb elérést a tartalom, és a funkciók tekintetében.

Hogy mennyire lesz tartós ez a trend? Szakemberek szerint még jó darabig elérhető lesz számunkra, szerintem bátran mondhatjuk, hogy nagy-nagy örömünkre!

Címkék:

Megosztom Facebookon
Elküldöm e-mailben
Kinyomtatotm

Kapcsolódó bejegyzések

B2B, vagy B2C WEBOLDAL?

B2B, vagy B2C WEBOLDAL? Ha már rendelkezel B2C honlappal, vagy tervezed egy új weboldal készítését, akkor érdemes lenne elgondolkodnod azon,